Årets Helge Prisfest – Maskinhallen

Årets Helge Prisfest

Kristian Bach vinder Årets Helge 2022

– og kan se frem til en lang række koncerter landet over

Akademiet har udvalgt Kristian Bach som vinder i et flot felt af nominerede til Årets Helge, som i år blev uddelt for ottende gang. De tre andre nominerede til folkemusikprisen var Barbro, BishBusch og JUMA. Årets Helge er en mindepris og med kåringen følger en lang række koncerter på danske spillesteder og festivaler i hele landet.

?Kristian Bach er et talent, der kan have særligt gavn af at modtage prisen og som viser lovende takter både musikalsk og lyrisk. Han udviser desuden socialt engagement i sin ageren som sådan og i sine sangtekster, siger akademiet bag Årets Helge 2022, som har udpeget Kristian Bach som vinder.

Prisen overrækkes ved en koncertaften på Danmarks eneste rendyrkede folk- og roots-spillested Maskinhallen i Frederikshavn d. 25. nov. 2022, hvor Kristian Bach vil optræde. Prisen er den eneste af sin slags indenfor traditionelt forankret musik efter, atDanish Music Awards siden 2021 ikke længere uddeler en decideret sangskriverpris.

Kristian Bach udgiver ærlige og personlige sange om kærlighed, psykologi, samfund, selvudvikling og spiritualitet. På dansk. Lige på og lige fra hjertet. Han er bosat i København og har rødder på Sydfyn.

Årets Helge er en mindepris opkaldt efter musiker og organisationsmand (blandt meget andet) Helge Arildsøe, der døde alt for tidligt i 2014. Læs mere om Helge Arildsøe her.

Akademiet består af Maria Theessink fra Tønder Festival, Anders Ovesen fra ROSA, Jens Ole Hvid Amstrup fra Maskinhallen, Anne Marie Kamilles fra Musik over Præstø Fjord, tidligere prismodtager Marc Facchini, Svend Erik Larsen fra Skagen festival, forfatter og sangskriver Lars Emil Foder og musiker M.C. Hansen.

Tilmeld nyhedsbrev