Dwight Lamb / Jensen & Bugge // Bjergby Kirke – Maskinhallen

Dwight Lamb / Jensen & Bugge // Bjergby Kirke

Denne eftermiddag i Bjergby Kirke bliver helt speciel, når den dansk/amerikanske harmonikaspiller Dwight Lamb spiller sine gamle Vendsysselmelodier sammen med Kristian Bugge og Mette Katrine Jensen Størk.

Lidt om historien bag:

Kræn Jerup var den meste kendte vendsysselspillemand i midten og slutningen af 1800tallet. Hans søn lærte al musikken, men emigrerede til USA og lærte musikken videre til sit barnebarn ? og det barnebarn er Dwight Lamb.

I Vendsyssel var der ikke længere nogen til at spille musikken. Den blev glemt.

I Danmark har duoen Jensen & Bugge spillet sammen siden 2001. Det var deres første år på konservatoriet på Folkemusiklinjen i Odense. I alle 18 år har deres hovedfokus ligget på arbejdet med den danske, traditionelle musik direkte fra gamle spillefolk.

Via Anni Lehman på Tønder Festivalen fandt Mette og Kristian frem til Dwight på prærien i Iowa i USA. Det blev starten på et varmt venskab – og gennem de seneste 11 år har duoen og Dwight arbejdet med det gamle Vendsysselrepertoire, hørt historierne og turneret sammen. Og tilbage i Danmark er musikken blev lært videre til nysgerrige, herboende spillemænd.

Indtil videre er det blevet til 20 turneer sammen med Dwight i USA og nu står vi overfor den 5. i Danmark. De tidligere turnéer herhjemme har blandt meget andet budt på koncerter på Alsion i Sønderborg, Hofteatret i København, Tønder festival, Højbystævnet mm. På den anden side af Atlanten er der lavet tv-shows i South Dakota, spillet i danske emigrantbyer, spillet på festivaler i hele Midtvesten og langs den amerikanske vestkyst.

Dwight Lamb
– blev født 16. maj 1934 i Iowa, USA
– har været postbud
– har været borgmester i 4 perioder
– har vundet et utal af præmier i amerikanske folkemusikkonkurrencer
– er traditionel violinspillemand med amerikansk old-time musik
– er traditionel dansk spillemand på enradet harmonika
– bliver besøgt af unge folkemusikere fra hele USA
– er i 2017 udnævnt til dansk rigsspillemand
– har i 2017 fået den prestigefyldte pris Bess Lomax Hawes National Heritage Fellowship

Tilmeld nyhedsbrev