Enkel // Squeezebox Festival – Maskinhallen
 • Dato
  18/02/22
 • Koncertstart
  20.00
 • Doors:
  Kl. 19.00
 • Opstilling:
  SIDDENDE UNUMMERERET
 • Sted
  Maskinhallen
 • Billetpris
  220 kr.
 • Køb billet Tilkøb

Enkel // Squeezebox Festival

Traditionel girl power fra Finland

Koncerten er en del af SQUEEZEBOX – Roots and Traditional Festival

ENKEL er et finsk girl-band bestående af to durspil (harmonikaer), kantele, bratsch og fire stemmer. ENKEL er fire personlige, unikke og folkelige kvinder, der med deres instrumenter deler en stor passion for traditionel musik, social folkedans og fortæller historier gennem musikken.

ENKELs arbejdsmotto; “Tradition for evigt!” Når det så er sagt, har en opvækst i 90’erne uden tvivl haft indflydelse på den måde, kvinderne ser på musik, og gruppen er ikke bange for at vise det. Ved at udvælge interessante områder af den finske tradition og give dem nyt liv ved at tilføje den karakteristiske ENKEL-stemning, skaber de stærke og meningsfulde musikalske præstationer. Desuden er bandet ikke bange for at udforske en hel række af følelser eller bruge stemmen eller dansen til at formidle deres budskab til publikum.

Deres debutalbum Pappilan hääyö (Bryllupsnat i præstegården) blev kåret til Årets finske folkemusikalbum 2016 og modtog også positiv feedback internationalt. Det andet album We Are ENKEL udkom i 2018. Siden deres debut i 2013 har ENKEL optrådt aktivt i Finland, Sverige og Norge, og i 2016 repræsenterede bandet Finland ved EBU Euro Radio Festival – det år i forbindelse med Viljandi Pärimusmuusika Festival , Estland.

Leija Lautamaja: durspil (harmonika), voice
Miia Palomäki: durspil (harmonika), voice
Maija Pokela: kantele, voice
Iida Savolainen: bratsch, voice


Tilmeld nyhedsbrev