Farvegade / DANS i Maskinhallen – Maskinhallen
 • Dato
  14/10/22
 • Koncertstart
  20.00
 • Opstilling:
  Siddende unummereret
 • Doors:
  Kl. 19.00
 • Sted
  Maskinhallen
 • Billetpris
  120 kr.
 • Køb billet Tilkøb

Farvegade / DANS i Maskinhallen

Nu vover vi pelsen – og spiller op til dans tre gange i efteråret 2022. Jeg er selvfølgelig meget spændt på at se, om det er noget, vi kan lokke “de lokale” til at deltage i. Men det tror jeg. 

Og for at det hele skal blive helt fantastisk, så har Maskinhallen spurgt – og fået JA fra – en af folkemusikkens, unge superstars: Mads Kjøller Henningsen. Udover at være søn af Poul Kjøller (ja, ham fra TV) så spiller Mads fast i Lars Lilholt Band – ligesom han har et stort antal ensembler selv. Og det er nogle af disse, der kommer i Maskinhallen og spiller op til dans.  

Jens Ole / spillestedsleder Maskinhallen 

DANSEKONCERTERNE:

1. oktober: Spöket i Köket + danseworkshop, Kirstine Nurdug Jensen

NISSE BLOMSTER – guitar, mandolin, sang & fødder
SIGNE KIERKGAARD SCHMIDT – violin
MADS KJØLLER HENNINGSEN – fløjter, drejelire og sang
LIES HENDRIX – harmonika
ERIK BENGTSSON – kontrabas
EMMA ENGSTRÖM – klaver
ALBIN LAGG – trompet
SEBASTIAN PETERSSON – trombone
ERIK LARSSON – tenor saxofon & klarinet
HENRIK BÜLLER – alt og bariton saxofon

14. oktober: Farvergade + danseworkshop, Kirstine Nurdug Jensen

CLARA TESCH- Stryg
MADS KJØLLER HENNINGSEN – Blæs 
JULIAN SVEJGAARD – Tangenter

3. december: Floating Sofa Quartet

LEIJA LAUTAMAJA [FI] – harmonika & trædeorgel
MALTE ZEBERG [SE]- kontrabas
CLARA TESCH – violin
MADS KJØLLER HENNINGSEN – trætværfløjte 

DEN NORDISKE FOLKEMUSIK OG NY, NORDISK DANS

/Mads Kjøller Henningsen 

Som instrumentalist indenfor folkemusik-genren er langt størstedelen af den musik som jeg beskæftiger mig i grunden dansemusik. I det moderne digitale samfund hvor de færreste stadig kan danse en polka eller en turdans med hinanden, har den helt store øvelse for den moderne spillemand og -kvinde de sidste ca. 40 år således været at prøve at omdanne dansemusikken til koncertmusik. Det er der kommet en masse dejlig musik ud af, men i mine øjne giver den instrumentale folkemusik faktisk stadigvæk allermest mening når der bliver danset til den. 

Derfor blev jeg også utrolig glad da Maskinhallen spurgte specifikt om jeg ville komme og spille op til dans. Der er nemlig ved at ske noget med den traditionelle dans i Danmark, og resten af Norden i disse år. For fem år siden var jeg selv med til at starte foreningen Nordisk Dans i min hjemby København; et slags “drop-in”-folkedanse-koncept specifikt henvendt til unge mennesker, som nu har bredt sig til Roskilde, Odense, Svendborg, Esbjerg, Aarhus og Aalborg – og sågar også til Helsinki og Lübeck.  

Her danser vi uden folkedragter og udelukkende for at have det sjovt og komme hinanden ved, og overalt har det vist sig at folkedansen faktisk stadig KAN trække fulde huse – også i den unge generation. Coronaen satte godt nok dansen grundigt på pause, men måske netop derfor danser vi nu som aldrig før!  

Det er lidt af denne fornyede nordiske danse-energi jeg håber at DU vil være med til at skabe i Maskinhallen, sammen med de tre ensembler som jeg skal spille med dette efterår.  

Ved de to første koncerter har vi desuden fået lov at tage den fantastiske danseinstruktør og – pædagog Kirstine Nurdug Jensen med os, hos hvem du kan få tips, tricks og teknikker til at begå dig på dansegulvet, hvis du kommer til hendes workshops umiddelbart inden hver koncert… Og ellers er man altså også meget velkommen til at danse fuldstændig som man selv har lyst til. Du er også meget velkommen til bare at komme og nyde musikken. Vi skal nok spille ordentligt, og det er absolut intet krav om at du skal danse – men min forhåbning er da, at du ikke kan lade være!  

 • Vi starter med et brag af en koncert d. 1. oktober med mit svensk/dansk/belgiske folk-bigband Spöket i Köket.  
 • Den 14. oktober vanker der noget lidt mere traditionel dansk bal-musik med trioen Farvergade (som udvides til en kvartet i aftenens anledning). 
 • Og den 3. december kommer vi med min dansk/svensk/finske kvartet Floating Sofa Quartet hvortil man også frit kan vælge om man vil danse og/eller lytte. 

Jeg glæder mig uanset helt afsindigt til at spille for dig – og lige for en god ordens skyld: der er altså ingen dresscode, så du kan bare lade den røde lue blive derhjemme!
 

/Mads Kjøller Henningsen
Læs mere om Mads her: https://madskh.dk/bio/ 

Tilmeld nyhedsbrev