Katrine Schmidt Band

Siden 2012 har Katrine Schmidt været en aktiv del af den danske folk-og roots scene, medvirkende i flere konstellationer som sanger og sangskriver. I marts 2021 udgav hun hendes debutalbum –Laying My Burdens Down. At være menneske i sine følelsers vold… Netop dette er centralt i Katrinesliv, såvel som musikken. Katrine kommer ud af et miljø og en opvækst som har været fyldt med kraftige inspirationer fra de traditionelle amerikanske genrer. Især de mandlige bariton stemmer inden for country, folk, jazz og roots-musik har været en røst som den 29-årige sanger harkunne spejle sig i.Alle sangene på albummet er meget personlige og ærlige, og indeholderemner så somlængsel, håb, afhængighed, misbrug og kærlighed –om at være menneske på godt og ondt.

Lineup 2021
Katrine Schmidt: Vokal
Johannes Aaen Jensen: Klaver, orgel, kor
Mikkel Bøggild: Guitar, kor
Thyge van Dassen: Violin
Mark Kühn: Kontrabas
Jonas Kardyb: Trommer

Country Music People Magazine, UK:
“Her album is performed In english and her accent is alluring, just as it was for those Swedish girls In Abba.” “There are many influences on display here (jazz, country, middle of the road, Americana) and i enjoyed playing it through, as i was not sure where the next track would be going”.

 

Gaffa:
“Albummet som helhed er vellykket, så absolut gedigent og smukt. Derfor ønsker jeg kun for Katrine Schmidt, at hun nu –efter Corona-nedlukningen –kan komme ud på vejene, ud til festivalerne for der at bidrage med sit talent og sin varme vokal. For både som sangskriver og sanger har hun noget at byde på!”

Katrine Schmidt har tidligere gjort sig positivt bemærket med Ep’en Taking My Time, som blandt andet bragte hende til Skagen Festival, hvor NORDJYSKE skrev:

“Søren Huss, Hjalmar, Kira Skov og Katrine Schmidt – vi har hørt dem alle. For Katrines vedkommende, gik den rent ind, som det gør, når en sanger har noget på hjerte, står ved det og tør det.”

 

Tilmeld nyhedsbrev