Mia Guldhammer & Morten Alfred Høirup feat. Christian Bugge – Maskinhallen
 • Dato
  24/02/22
 • Koncertstart
  20.00
 • Doors:
  Kl. 19.00
 • opstilling
  siddende unummereret
 • Sted
  Maskinhallen
 • Billetpris
  140 kr.
 • Køb billet Tilkøb

Mia Guldhammer & Morten Alfred Høirup feat. Christian Bugge

Duoen Mia Guldhammer & Morten Alfred Høirups levende tilgang til – og fornyelse af – den danske sang- og musiktradition har, sammen med deres egne kompositioner og deres tætte samspil med publikum, vakt opmærksomhed ikke bare i Danmark, men også internationalt. Duoen turnerer således i bl.a. DK, Tyskland og USA i 2022.

I den forbindelse har de inviteret en af dansk folkemusiks stærkeste solister, violinist og rigsspillemand Kristian Bugge, med som gæst på en række koncerter i Danmark.

Sammen arrangerer de tre musikere danske folkesange for stemmer, guitar, violin og indisk shruti box, krydrer med ‘mundmusik’ (Trallen/Diddling), og med traditionel såvel som nykomponeret instrumentalmusik fra Danmark. Og publikum inddrages, de synger med på omkvædene og tager dermed del i at skabe en helt særlig aften.

’Min veninde og jeg havde en fantastisk aften i går. Jeres koncert var min fødselsdagsgave til hende, og vi sang af karsken bælg hele aftenen – ja, jeg nynner endnu her dagen efter. Tak for det!’

I august 2021 udgav Mia Guldhammer & Morten Alfred Høirup albummet ’Tral, Tråd & Traditioner’, hvor de både spiller som duo og med gæstesolister fra den danske og finske folkemusikscene, heri blandt Kristian Bugge. Devon Léger fra den amerikanske radio- og medieplatform FolkAlley.com skrev bl.a.:

’Mia Guldhammer & Morten Alfred Høirup have a new album of songs and lilting

(diddling) that I’ve been enjoying a lot (…) It’s a fun album, full of life.’

Kristian Bugge (violin)

Blev i 2014 udnævnt som medlem af ’Danmarks Rigsspillemænd’, en eksklusiv forening bestående af omkring en snes spillemænd som i særlig grad har udmærket sig inden for den traditionelle danske spillemandsmusik. Kristian Bugge har modtaget en stribe priser, her i blandt DRs Radium Pris i 2004 og en Danish Music Award som ’Årets Danske Folk Instrumentalist’ i 2016. Han turnerer året løbende i store dele af verden med bands som violin og harmonikaduoerne Gangspil og Jensen & Bugge, folk bigbandet Habadekuk og den dansk-finsk-britiske kvintet Baltic Crossing.

Mia Guldhammer (Sang, shruti box)

Sang og spillede i sine forældres familieorkester fra hun var helt lille, og lærte senere på bl.a. Folkemusikcentret Hogager, og på Ungdomsstævnet ROD. I dag er Mia Guldhammer kendt og respekteret som en af vore absolut mest markante traditionsbærere og folkesangere, og hun synger hvert år for tusinder af mennesker på vikinge- og

middelaldermarkeder, spillesteder og festivaler i Danmark og internationalt. Det gør hun både solo og i middelalderorkesteret Virelai.

Morten Alfred Høirup (Sang, guitar)

Spillede fra ganske ung i sin far, Fin Alfred Larsens bryllupsorkester, og blev efterhånden en del af det danske og internationale folkemusikmiljø. I snart fire årtier har Morten Alfred turneret med traditionel såvel som ny-komponeret dansk musik. Han har sunget og formidlet sange for koncertpublikum over store dele af verden, og har i den forbindelse modtaget en række Danish Music Awards (10), her i blandt ‘Årets Danske Folk Komponist 2004’, og ’Årets Traditionspris 2016’. Morten Alfred er nok mest kendt for sit arbejde med violin- og guitarduoen Haugaard & Høirup (1998 – 2008), og folk/world bandet Himmerland (2010 – 2015).


Tilmeld nyhedsbrev