Sahra Da Silva – Maskinhallen
 • Dato
  27/01/22
 • Koncertstart
  20.00
 • Doors
  Kl. 19.00
 • Opstilling
  Siddende unummereret
 • Sted
  Maskinhallen
 • Billetpris
  180 kr.
 • Køb billet Tilkøb

Sahra Da Silva

Københavnske Sahra da Silva, har mere end et årti været en etableret del af den danske bluesscene. Hun har optrådt med et utal af danske soul og blues artister, her i blandt Mike Andersen og Thorbjørn Risager, opvarmet for den engelske soulsangerinde Joss Stone m.fl.

Sahra Da Silva synger med en overbevisende autoritet, uanset om musikkens motor udgøres af klassisk soul, rå Chicagoblues, stemningsfuld gospel eller sofistikeret jazz. Hun kan fremføre fræk funk, et særdeles dansabelt big band-swing, indtagende elegance, distortion-inficeret vokal i Chicagoblues når den er allermest beskidt og pågående osv.! Ja, hun er yderst overlegen som sangerinde. Samtidig besidder hun afmålt kraft og nuancerigdom, som sender tankerne i retning af Etta James…

Sahra har i den grad fået skabt sig et navn der klinger godt med på blues, soul og jazz og hun er pt. aktuel med blues albummet #blueswoman (2020), som rummer en blanding af Sahra’s egne
sange samt et par fortolkninger af gamle klassikere. Tidligere har hun udgivet en EP og et album med sit daværende projekt, “Sahra da Silva & the Jagged Soul”.

For Sahra Da Silva er blues mere en tilgang til musik end en specifik genre. Det er en æstetik, et mindset og en livsstil. Næsten al rytmisk musik står på et fundament af blues og enhver god sang kan tilføres blå nuancer. Og så har man på det seneste også kunne opleve Sahra på den danske jazzscene!

Sahra Da Silva synger, så ingen er i tvivl om, at sangen er vigtigere end sangerinden. Selvom hun befinder sig i et musikalsk område, der er kendt for at udklække divaer, vil den betegnelse næppe nogensinde passe hende. Dertil er hendes musikalske ydmyghed og indlevelse ganske enkelt for stor. Hun indtager scenen med både humor og indtagende outfits, men hun overtager den aldrig. Men et sted i midten af soul, blues og jazz står hun klippefast som en stadig spirende sangerinde med en stemme der vokser sig større og flottere for hver dag. Sahra er også en del af neo-blues kollektivet “The Cornbread Project”, som i 2019 udgav det DMA-nominerede album “Catawampus” hvor hun er i godt selskab med Troels Jensen, Big Creek Slim, Mud Morganfield og James Harman og ikke mindst hjernerne bag; Laust “Krudtmejer”Nielsen og Peter Nande. Og i mange år har hun været tilknyttet blueskollektivet Mojo fra alt lige fra bartender, DJ, kontorassistent, lyddame, jamværtinde, udvikler osv.! Sahra har præget Mojo, og Mojo har gjort Sahra til den sangerinde, hun er i dag.

Sahra Da Silva er vokset op i Birkerød som datter af en dansk mor og en portugisisk far. Musikken kom tidligt ind i hendes liv, da hun som barn dansede og sang med sin mor. Allerede inden skoletiden gik Sahra til musik og leg. I 2. klasse startede hun til kor og i 4. klasse spillede hun i band!

Hun har medvirket i flere talentprogrammer, hvoraf et af dem var på DR1 TV (”Danmark har talent”) og hun har vundet flere talentkonkurrencer gennem tiden. I 2014 dementerede hun med en bachelor fra Rytmisk Musikkonservatorium.


Tilmeld nyhedsbrev