Stars from Blues Heaven – Maskinhallen
 • Dato
  10/11 – 12/11/22
 • Koncertstart
  20.00
 • Årskort:
  Gælder ikke
 • Sted
  Maskinhallen
 • Billetpriser
  275 - 770 kr.
 • Køb billet

Stars from Blues Heaven

Blues Heaven drysser stjerner på Maskinhallen 

Udover de 18 bands der gæster Arena Nord, i Frederikshavn 11. & 12 november har blues festivalen igennem flere år har også haft koncerter på spillestedet Freddy’s Bar. Sidste år var billetterne til koncerterne på Freddy’s Bar udsolgt allerede 4 måneder før og nu efter Frederikshavns andet intime spillested Maskinhallen har fået et gevaldingt facelift, har det været naturligt at flytte koncerterne dertil. Maskinhallen ligger få hundrede meter fra Tordenskjoldsgade, hvor de fleste af byens hoteller ligger.

Maskinhallen på Skolegade afholder 3 x 2 koncerter på det stemningsfyldte spillested i forbindelse med festivalen. Disse koncerter er til glæde både for de lokale og de mange udenlandske gæster, der møder tidligt frem.
Igennem de seneste år har Blues Heaven haft tilrejsende publikum fra 15 – 17 lande.

Torsdag den 10. november kl 20:00 præsenteres først guitar-esset Roy Rogers (født 1950 i Redding, Californien).

Roy Rogers debuterede som solist i 1985 med lp’en »Chops Not Chaps«. På samme tidspunkt blev Rogers inviteret til at slutte sig til John Lee Hooker’s band. Roy producerede Hookers store comeback-album »The Healer« (1989) og de tre efterfølgende album. Samtidig fortsatte Rogers med at turnere med sit band: “The Delta Rhythm Kings”, som var på Blues Heaven 2016. Rogers er anerkendt som en af sin generations bedste slide-guitarister. Han har flere gange vundet Blues Music Awards i ”Guitarplayer of The Year” kategorien, ligesom han har flere Grammy® statuetter på cv’et, både som udøver og som producer.

Chris Cain (født 1955 i San Jose, Californien). Ligesom Roy Rogers har også Cain tidligere optrådt på Blues Heaven, hvor han 2019 gjorde stor lykke. Cain betegnes som verdens mest autentiske BB. King fortolker. Han har til dato udgivet 12 albums. I de seneste år har han og bandet fået stor opmærksomhed, først med albummet Chris Cain (2017) og siden med »Raisin’ Cain« (2021), der begge resulterede i Blues Music Award-nomineringer. »Raisin’ Cain« var Chris Cains første udgivelse på det legendariske Alligator Records i Chicago og han kan i år vinde i kategorierne “Album of the Year” og “Contemporary Blues Album”.

Fredag 11. november kl. 13:00.

Carolyn Wonderland (født 1972 i Houston, Texas) Wonderlands instrumentale evner omfatter guitar, slideguitar, mandolin, trompet og klaver. Hun var headliner ved den årlige Rochester International Festival. Fra april 2018 er Wonderland ansat af selveste “The Godfarther of British Blues” John Mayall som hans første kvindelige leadguitarist i Mayall’s 60+ år lange karriere. Hun går i fodsporet af bl.a. Eric Clapton, Peter Green og Walter Trout.

Derefter er det Kai Strauss & The Electric Blues AllstarsBandet turnerer året rundt i hele Europa. Kai er vinder af mange tyske Blues Awards. Han har spillet i Danmark gennem de seneste 3 årtier. Han har senest i fjor gjort sig positivt bemærket på Blues Heaven, hvor han blev inviteret med som gæst med “Orkanen fra Florida” Kat Riggins. Tidligere var han leadguitarist i Memo Gonzalez & The Bluescasters. Kai er inspireret af den texanske bluesstil, som man kender fra som Albert Collins, Freddie King og Anson Funderburgh.

Lørdag 12. november kl. 12:00.  

Denne middag startes af R.J. Mischo, som er sanger og mundharpespiller, han debuterede tilbage i 1992 med »Ready To Go«. RJ betragtes af kritikere og fans overalt i verden som værende i den øverste del af nutidens top mundharpe-spillere og sangere. RJ’s har udgivet 12 albums og findes også som gæst med Jimmie Vaughan og Kim Wilson. Med sig har RJ guitar-virtouserne Alex Schultz, leadguitarist for Rod Piazza i syv år. Samt Franck Goldwasser, der blev født i Paris og flyttede til LA. i 1983, og som har en milelang historie i bluesverdenen.

Michael Wheeler (født 30. juni 1961) er en Chicago, vokalist og guitarist. Han dannede sit eget band, Mike Wheeler Band, i 2001. Første cd, »Self Made Man«, blev udgivet af Delmark Records i 2012. Han er optræder fast på alle de store Chicago bluesklubber og på Chicago Blues Festival. Han har delt scene med Buddy Guy, BB. King, George Benson, Koko Taylor og Shemekia Copeland. Mike blev optaget i Chicago Blues Hall of Fame i 2014.

The Bender Brass, er et USA’s bedste hornsektioner, bestående af tenor og barytonsax og trumpet. De har igennnem 3 årtier spillet med alt og alle. De er igen i år en mulighed for de bands der ønsker at tilføje en ekstra dimension. 

“Det er herligt, at vi kan skabe så meget positiv blues-aktivitet uden for selve festivalen”, siger festival-arrangør Peter Astrup. I 2020 modtog Peter den fornemmeste pris, der kan overgå en ikke-musiker i det internationale bluesmiljø. »Keeping the Blues Alive Awards« denneudmærkelsebliver tildelt én gang om året af The Blues Foundation i Memphis, Tennessee, den er kun givet til en person udenfor USA, 3 gange tidligere. 

Peter fortæller:“Hvert år kommer flere lokale gæster, som via disse intime koncerter får yderlig interesse for blues og soul-musikkens herligheder og gæster efterfølgende festivalen”.

Maskinhallen, Skolegade 8 • DK-9900 Frederikshavn

Billetpriser: DKK 275,- pr. dag • 3 dage DKK 700,- (alle priser er inkl. gebyr) www.bluesheaven.dk/billetter

Yderlige info om Maskinhallen på: www.maskinhallen.dk/stars-from-blues-heaven

Tilmeld nyhedsbrev