Stephen Fearing & The Sentimentals – Maskinhallen

Stephen Fearing & The Sentimentals

Nordic Noir møder canadisk coolnes

I 2017 blev Stephen Fearing introduceret til det danske band The Sentimentals af den amerikanske sangskriver Jonathan Byrd og nogle få telefonsamtaler og et par måneder senere befandt Stephen sig på en ti koncerter lang turné med The Sentimentals i Danmark. Det, der startede som den klassiske sammensætning med et backing band der støtter op om en turnerende sangskriver, har vokset sig større og fremstår nu som et frugtbart samarbejde mellem de fire musikere – M.C. Hansen på guitar og sang, Jacob Chano på trommer, Nikolaj Wolf på kontrabas og Stephen Fearing som sangskriveren og manden med historierne.

I maj måned 2022 slog kvartetten så at sige lejr i en uges tid i Frederikshavn for at indspille og filme deres første fælles album. Vejpoesi hedder pladen, der er optaget på tre dage med scenen i Det Musiske Hus som ramme for den musikalske samtale mellem nordamerikansk sangskrivning og et skandinavisk modsvar. Nordic Noir møder canadisk coolnes

Vejpoesi:
Få artister kan kategoriseres som roots troubadour, sangskrivende historiefortæller og ekvilibristisk guitarist. Stephen Fearing er en af dem. Beskrivelsen fremstår måske ikke helt mundret. Ikke desto mindre er den det nærmeste vi kommer et billede på Stephens karriere der strækker sig over snart fire årtier med 13 soloalbums two Juno Awards og en Canadian Music Award som Årets sanger i 2017

The Sentimentals:
Det danske indie-folk band The Sentimentals turnerer i både Nordamerika og Europa med amerikanske og canadiske sangskrivere. De har siden 2010 spillet 25 turneer i Europa, tre i USA og to i Canada med folk som Jonathan Byrd, Ana Egge, Dana Cooper, Matt Harlan, Anthony Da Costa og Slaid Cleaves.

The Sentimentals har også udsendt en række album i samarbejde med Matt Harlan (Bow and be simple 2013), Jonathan Byrd (Mother Tongue 2015) og Ana Egge (Say That Now 2016).

The Sentimentalser M.C. Hansen på guitar & sang (www.mchansen.com), Nikolaj Wolf på bas & sang (www.nikolaj wolf.dk) og Jacob Chano på trommer og sang (www.jacob chano.dk).

Tilmeld nyhedsbrev