STRYG – Maskinhallen
 • Dato
  24/11/23
 • Koncertstart
  20.00
 • DOORS:
  Kl. 19.00
 • Opstilling:
  Siddende unummereret
 • Sted
  Maskinhallen
 • Billetpris
  140 kr.
 • Køb billet Tilkøb

STRYG

Sofie Trolle, Martin Buster & Who Killed Bambi

I samarbejde med Studenterhuset i Aalborg præsenterer Maskinhallen to Nordjyske artister – og de fænomenale WHO KILLED BAMBI. 

SOFIE TROLlE kender du måske fra TUNDRA. Bandet var i Maskinhallen i foråret med ANALOG GLASUR (lysdesigner). 

MARTIN BUSTER har været præsenteret på SPOTfestival i Århus og turneret i Tyskland. 

WHO KILLED BAMBI har siden deres debut i 2009 tryllebundet publikum med deres klassisk-uddannede strygerensemble. De besidder en sjælden evne til at krydse og bryde genrer og normer – og hver gang løfter ensemblet værkerne til nye højder. Da hjembyen Aarhus i 2017 blev kåret til Europæisk Kulturhovedstad, bidrog WHO KILLED BAMBI til fejringen, med koncertrækken ‘12’. Her spillede ensemblet 12 koncerter med 12 forskellige kunstnere, hver gang i nye omgivelser, og således blev fundamentet lagt, til det nye album af samme navn; ‘12’. På albummet optræder WHO KILLED BAMBI som eneste akkompagnement til de 12 nordiske kunstnere og deres originale materiale. Nu er de på tur rundt i Danmark med lokale artister. 

Simon Buhl Sørensen har netop færdiggjort sin uddannelse som komponist ved Det Jyske Konservatorium. Som komponist er han særligt interesseret i at videreudvikle den nordiske lyd, som han karakteriserer som: melodisk, storslået, mørk og lettere melankolsk. Han er en prisvindende musiker, der tidligere har spillet i en del forskellige originale bands inden for en lang række forskellige genrer. Derudover har han arbejdet sammen med artister og ensembles såsom Malte Ebert, Kalaha og Aarhus Jazz Orkester.

Sofie Trolle
Sofie Trolle er troubadour af en ny generation. Hun leverer sine sange med en styrke og sårbarhed, der får gnisterne i hendes indre modpoler til at tænde lyset, et sted imellem øko-kollektivet i Rold skov, hun kalder sit hjem og den musikalske undergrund i Berlin, som også har været hjem.
Måske kender du bedst Sofie Trolle, som forsanger i orkesteret Tundra, der på episk vis har draget og betaget lyttere over hele Danmark gennem en årrække.
Nu kan du opleve Sofie helt tæt på, i soloprojekt under eget navn. Sofies danske tekster formår at zoome ind på hverdagen indtil de universelle temaer, der forbinder os alle, træder frem i deres overvældende smertefulde skønhed.

Martin Buster
Martin Buster er lyden af den opblussende storm, og det endegyldige tordenvejr, der omfavner dig, når ingen andre gør. Hans sjælfulde stemme og intense tekster fører lytteren gennem en cinematisk rejse af lyd, følelser og personlige erkendelser.

Martin er fyldt med højspændt energi og dedikation, og lyder som en indianerstamme fra fremtiden, der både formår at smadre lydmuren og bygge den op igen. Alt dette formidles med smittende ekstase under en klar stjernehimmel.

 

Holdet til koncerten er:
– Anna Jalving, violin
– Silke Ekmann, violin
– Mette Dahl Kristensen, bratsch
– Benedikte Borum, cello

Tilmeld nyhedsbrev