The Consolation – Maskinhallen

The Consolation

“Velkomponeret, veludført dansk musik” (Alex Nyborg Madsen, P5)
“Dejligt album!” (Jørgen de Mylius, DR)
“Danmarks absolut bedste repræsentanter for country rock musikken” (Ole Jacobsen, P5)
“Troværdigt og rent ud sagt i en klasse, der kun kan betegnes som international” (Side 33)
“Solid og velskrevet country pop- og rock” (GFR)
“Dødhamrende autentisk” (HQ Music)
“Bundsolid manifestation” (Musikblogger.dk)

Citaterne her er blot et lille udpluk af de mange roser, som de seneste år er uddelt til danske The Consolation. Det er sket i kølvandet på deres to seneste anmelderroste udgivelser, “Heartland” (2018) og “Astoria” (2020). To værker, der begge var Ugens Album på DRs P5, og som er blevet taget godt imod af de mange danske musikelskere med hang til americana-inspireret musik.

The Consolation skriver sange med stærke referencer til den amerikanske musikalske traditioner, hvor country og folk møder blues og roots rock. Nogle kalder denne smeltedigel for “americana”, andre for “country rock”, andre for noget helt tredje. For The Consolation er det væsentlige ikke mærkaterne, men derimod at skrive gode sange med gode melodier og vedkommende tekster, og så iklæde dem et varmt og håndspillet musikalsk udtryk.

Flere af radioens mere profilerede værter, som Alex Nyborg Madsen, Jørgen de Mylius og Ole Jacobsen, har da også for længst fået øjnene op for The Consolations evner som sangsmede. Lytter man jævnligt til P4 eller P5, så vil man sandsynligvis have hørt ørehængere som “Young Love”, “Stay” eller “Headstones” i æteren.

Live leverer The Consolation et solidt og underholdende show, med masser af fest, humor, nærvær og musikalsk overskud. Fra smukke vokalharmonier og et solidt rytmisk fundament, til ekvilibristiske guitarsoli og så naturligvis forsanger Nis Gaardes karakteristiske barytonvokal i front. The Consolation er ikke sådan at sætte i bås, og en aften i bandets selskab er altid en rejse med mange farver på paletten. Glæd dig!

Tilmeld nyhedsbrev