TogoRhino – Maskinhallen

TogoRhino

TogoRhino spiller et originalt mix af Vestafrikansk Ørkenblues, Mississippi Hill Country Blues og Gospel. Genren kan beskrives som “trance blues” eller “ørkenblues”, og er kendetegnet ved inciterende rytmer og en funky bund som svinger som ind i h….  Musikken er på en gang fængslende, hypnotiserende og beroligende, men samtidig pågående og fuld af sprudlende energi. Ofte tryllebindes publikum og kommer i en meditativ tilstand – hvor det kan være svært at sidde stille. Der er på én gang voldsomt og følsomt og kryber ind, så man kan miste fornemmelse af tid og sted.

De fire erfarne musikere er altid legende, energiske, eksperimenterende og elsker at improvisere og finde nye veje. I kan glæde jer til musikalsk nærvær med et udadvendt band, der leverer “eksotisk” blues med rå energi og feel good attitude.

Alain Apaloo (Togo) – Vokal/guitar/bas
Peter Nande (DK) – Vokal/mundharpe/perc.
Olav Poulsen (DK) – Slide guitar
Sal Dibba (Gambia) – Djembe & percussion

Alain Apaloo
Er en særdeles talentfuld guitarist og sanger, som på medrivende vis forener afrikanske grooves med blues og andre genrer. Hans evne til at skabe groovy rytmemønstre er i verdensklasse. Han blev født i den vestafrikanske stat Togo i 1976. Her spillede han afrikanske trommer og sang i kirkekor fra barnsben, og begyndte som 11-årig at modtage guitarundervisning. Ti år senere flyttede han til nabolandet Ghana, og begyndte at spille med den lokale afropop-stjerne Kojo Antwi. I 1999 rejste han til København for at gå på det rytmiske musikkonservatorium, og har siden da haft København som base, og blevet en fast det af blues klubben Mojo, hvor han ofte står på scenen.

Peter Nande
Blev i teenageårene betaget af blues og mundharpe, og har siden da været i berøring med  mange blues genre. Han har udgivet en lang stribe albums i eget navn og i samarbejde med andre. Nande blev årets danske bluesnavn i 2007, fik Blues Kartellets ærespris i 2015, samt DMA’s iværksætterpris, “Hoochie Coochie Man” i 2019. Han er kendt som blues-entreprenør og står bag Danmarks eneste blues label “Straight Shooter Record”, som har været involveret i mange DMA nominerede og vindende albums. Nande spiller pt. med TogoRhino, Lothar & Nande, The Cornbread Project, Big Creek Slim Band og Blues Jamboree.

Salieu Dibba
Er vokset op med den traditionelle vestafrikanske musik i Gambia, men har boet i Sverige i over 20 år.  Han er en alsidig og eftertragtet percussionist, som samarbejder med musikere fra hele verden. Han har spillet på mange af de største scener rundt om i verden, med bl.a. Tony Allen, Etienne Mbappe, Peps Persson, Toumani Diabaté, Moussa Diallo, Dawda Jobarteh, Sofi Hellborg, Sousou & Maher Cissokho, m.fl.

Olav Poulsen
Har huseret på den danske musikscene de sidste 35 år, primært inden for blues (miljøet). Han har, som en af kun få i Danmark, specialiseret sig i slide guitaren – både den elektriske og den akustiske, og bevæger sig ubesværet indenfor genrer som blues, rock og country – ind imellem med en snert af orientalske og indiske overtoner. Olav har gennem årene spillet fast sammen med bla. Blues Jamboree, Ole Frimer, ‘Rock Nalle’, Crazy Ivans og mange andre.

Tilmeld nyhedsbrev