Aktiviteter – Hvad kan du opleve og være med til i Maskinhallen? – Maskinhallen

Aktiviteter – Hvad kan du opleve og være med til i Maskinhallen?

Der vil forekomme en mindre egenbetaling i forbindelse med materialebrug osv, men vores mål er dog at holde brugerbetalingen minimal så alle kan være med. Læs mere om projektet på maskinhallen.dk. Første åbningsdag onsdag d. 3. april – vi glæder os til at se dig.

Go’Morgenmad
Hver onsdag i tidsrummet 7.30-09.00 kan du købe et lækkert morgenmåltid. Hjemmelavet grød m. topping og kaffe eller te. Et måltid der skal give en god start på dagen i selskab med andre, måske over dagens avis og lidt dejlig musik på anlægget. 

Fællesspisning
God, enkel sæsonbaseret kost er centrum for fællesspisning. Hver onsdag kl 18.00-19.00 kan man komme til fællesspisning, hygge og gode snakke. Kom alene eller ta’ familien under armen. 

Plus1 Koncert
Uformelle koncerter hvor du kan tage en ven med. Altid med en introduktion af musikerne fra kanten af scenen – og så er koncerterne altid om onsdagen – kl 13.00. Efter koncerten kommer musikerne ned i salen og snakker – mens vi drikker en kop kaffe sammen og får et stykke kage. 

Aftenkoncerter
Maskinhallens ordinære musikprogram. Her kan du opleve musik fra skandinavien og verden. Altid med en folk-rotsy vibe. Vi lægger os i selen for at finde vidunderlige kunstnere, der vil noget med deres musik – så vi kan mærke det i salen.  

Morgenvandring med Erik Holm Sørensen
Vi går en morgentur fra Maskinhallen og ser og lytter til byen der vågner op og vi kommer hjem til lækker kaffe og morgenmad.

Rovfugletur til Skagen med Erik Holm Sørensen
Fælles morgenmad kl. 08.00. Afgang fra Frederikshavn Station 08.34. Vi tager vores cykel med toget og kigger på rovfugle i Skagen. Tag en kikkert og en stol/siddeunderlag med. Medbring også egen kaffe/snacks. Vi placerer os der hvor vi fornemmer fuglene trækker og vi forventer ankomst tilbage til Frederikshavn kl. ca. 14.00.

Spilaften med Troels Boesvig
Har du lyst til at spille brætspil? Måske har du endda selv en mindre samling, men har svært ved at finde folk at spille med? Vi holder brætspilsaftener i Maskinhallen, og du er inviteret.
Brætspil er i renæssance, og der er masser af fantastiske brætspil på markedet i dag. Vi tilbyder at du kan komme og prøve et eller flere af vores. Forhåndskendskab er ikke nødvendigt, vi guider og forklarer reglerne. Har du selv et spil du brænder for at få spillet, er du også velkommen til at medbringe det og lære andre nye spillere reglerne. Vi glæder os til at se dig.

Stencil tekstiltryk med Lene Schøning Bruun
Kom at være med til at lave stencil og dine egne tekstiltryk.
Hvad er en stencil? Det er tynd plastik hvor selve figuren er skåret væk.  Du kan fremstille din egen eller bruge en som er lavet, det er ikke vigtigt. Du vil blive guidet til at kunne fremstille dine egne stencil.
Vi vil bruge stencil til at lave vores helt egne tekstiltryk med. Vi kan lege med formen eller med de forskellige trykmetoder.
Jeg har tekstiler, som du kan afprøve dine teknikker på. Prøvestykkerne kan bruges til forskellige ting f.eks. at sy på eksisterende tøj, et smukt billede eller blot at lade hænderne gå på opdagelse i de forskellige teknikker. Det bliver så sjovt.

Broderi: Tattoo på tøj med Lene Schøning Bruun
Kom at være med til at brodere på eksisterende tøj og skabe nye udtryk. 
Tattoo på tøj foregår med nål og tråd, altså vi broderer på tøj.  Du vil blive guidet i få sting, som  er meget udtryksfyldte. 
Du kan lege med dine egne motiver eller bruge nogle af dem jeg stille til rådighed.  Jeg har f. eks lavet et fjollet selvportræt. Du bestemmer selv om du vil fordybe dig i stingene eller i udtrykket. Det bliver så sjovt.

Intuitiv tegning: Slip stregen fri med Anna Mørch
Kan man tegne en smag? En duft? Eller en lyd?
På dette værksted skal vi tegne på helt nye måder. Sammen slukker vi midlertidigt for det selvkritiske blik, og genfinder legen i tegningen. Alle kan være med når vi tager blyanten i den anden hånd, praktisk talt. 

Collagekunst med Anna Mørch
På dette værksted skaber vi nye billeder af gamle. Vi finder form, tekstur og farve i kasserede magasiner, bøger, landkort og fotografier, og lader fantasi og tilfældighed råde.

Guidet Fælleslæsning med Pernille Lisborg
Vær med i et fællesskab omkring litteraturen. Bibliotekets læseguide har valgt et tekst – typisk en novelle og et digt og læser dem højt for gruppen. Undervejs og efter oplæsningen taler vi sammen om, hvad vi har hørt og oplevet. Om det, der berørte eller undrede os.
Du kan sagtens deltage, selvom du er ny i litteraturens verden. Det kræver ingen forberedelse, og du vælger selv, hvordan du bidrager til samtalen. 
I læsegruppen er der plads til det hele – tanker, følelser og erfaringer, som vi deler i samtaler om skønlitteratur.

Højtlæsning & Håndarbejde med Pernille Lisborg
Ta’ dit håndarbejde under armen og kom med til højtlæsning. Her kan du sidde og nørkle med f.eks. broderi, strik, tegning mens du hører en god historie.

Filmvisning – Elevproduktioner fra FilmMaskinen med Marie Weiergang Mikkelsen
FilmMaskinen viser film fra deres to hold: FGK og Klaptræet. Filmene er skrevet og produceret af elever på FilmMaskinen – Den Nordjyske Filmskole. Kom forbi og se filmene og få en snak med de unge filmskabere.

Filmaften – En klassiker med Marie Weiergang Mikkelsen
FilmMaskinens ungdomshold Klaptræet inviterer alle interesserede ind til en hyggelig filmaften. Der vil blive vist film og der kan hygges med popcorn og sodavand. Filmaftenen er primært for de 13-17-årige, men alle er velkomne.

Åben filmworkshop  med Marie Weiergang Mikkelsen
FilmMaskinen inviterer til to åbne filmworkshops, hvor alle interesserede kan få lov at prøve kræfter med at skrive og producere film. Der vil blive arbejdet med små filmøvelser og man kan prøve kræfter med at lave sine egne små historier om til film. FilmMaskinens undervisere sørger for at hjælpe og guide alle igennem de to spændende workshops. Alle er velkomne.

Tilmeld nyhedsbrev