Regionalt spillested – Maskinhallen

Regionalt spillested

UDVIKLING AF MUSIKKEN, VÆKSTLAGENE OG PUBLIKUM

Som regionalt spillested tager vi ansvar for at præsentere koncerter med høj kunstnerisk kvalitet indenfor den rytmiske genre – og vi tager ansvar for udvikling af vækstlagene indenfor musik. Spillestedet har været udpeget Regionalt Spillested siden 2009 – og er igen udpeget for perioden 2021-2024.

Læs mere om Regionale Spillesteder og deres opgaver her: KULTURMINISTERIET

Du kan som publikum og frivillig tage del i udviklingen af musikken i vores lokalområde. Med udgangspunkt i en folk/roots profil ønsker spillestedet at udvikle og præsentere et program med høje, kunstneriske ambitioner – skabe talentprogrammer, der skal fastholde og øge interessen for rytmisk musik i vores område – og udvikle et spillested, der fungerer som et relevant og åbent sted for publikum, som vi ønsker, skal medvirke til at forme spillestedet.

LÆS MERE OM SPILLESTEDET HER:

>> Rammeaftale

>> Status og Strategi

>> Årsrapport 2022

>> Årsrapport 2021

>> Årsrapport 2020

>> Vedtægter

>>

NOGLE AF SPILLESTEDETS UDVIKLINGSAKTIVITETER:

FESTIVAL: NY NORDISK MUSIK

Spillestedet samarbejder med Vesthimmerland, musikere, Livø, Vitskøl Kloster og Tempi om etablering af en helt ny festival for nordisk folkemusik – der afholdes første gang 2.-4. juli 2021 på Livø og Vitskøl Kloster. Et arbejde, der også kommer til at smitte af på Maskinhallen, der fra 2021 får et mere fokuseret folk/roots program.

LIVEMUSIK I FOLKESKOLEN

Læs mere om spillestedets næste store projekt, hvor et samarbejde med  skoleforvaltning og Musikskole skal sætte nyt fokus på musikundervisningen og elevernes møde med livemusik: Live Musik i Folkeskolen

PSYKIATRIEN ROCKER  

Vi skaber koncertoplevelser, hvor der er fokus på tryghed, fællesskab og rummelighed. Men det kan være svært at deltage i en koncert, hvis man som psykisk sårbar er usikker på , hvad der møder en – og hvem der ellers kommer. Derfor arrangerer vi koncerter, hvor invitationer kommer direkte ud til bosteder og institutioner for psykisk sårbare i Frederikshavn Kommune. “Psykiatrien Rocker” arrangeres i samarbejde med Erik Holm, SIND og SINDungdom. 

UPCOMING BANDS OG ARTISTER

Hvert forår tager vi på tur med unge, nordjyske bands og artister. Turen planlægges og afvikles i samarbejde med eventteknikeruddannelsen og produceres i samarbejde med de deltagende bands. Eleverne på afgangsholdet på eventteknikeruddanlsen har ansvar for teknik/produktion og søger for lyd, lys og visuals. Gerne på særlige steder, hvor der normalt ikke er koncertvirksomhed.

LYDKANTEN+KORMA

Spillestedets store satsning for unge sangskrivere. Læs meget mere om LYDKANTEN på www.lydkanten.dk. Et samarbejde med KORMA betyder, at vi nu griber endnu flere unge, talentfulde artister – der gennem forskellige forløb møder etablerede kunstnere og i mødet med dem, får skrevet og udgivet nyt materiale.

MASKINHALLEN – REGIONALT SPILLESTED

Maskinhallen bliver i 2021 omdannet til en ny type spillested, med særlig fokus på folk/roots musik. Vores erfaringer og samarbejder over de seneste 6 år, har afstedkommet masser af afviklinger med den type musik – og både publikum og musikere har taget godt imod Maskinhallen – det vil vi de næste 4 år forsøge at styrke og samtidig invitere publikum og hele Vendsyssel ind i Maskinhallen gennem madarrangementer, debatter, foreningssamarbejder og lignende brugergenererede aktiviteter.

Maskinhallen blev bygget i 1899, og er med sin historie en spændende ramme for livemusik og foreningsliv midt i byen. I Maskinsalen er loft og kraner bevaret – og de er med ny lyssætning blevet til en flot kulisse, når der afvikles arrangementer. Maskinhallen er borgernes hus – derfor står det klar til dem, der selv ønsker at skabe aktiviteter i samarbejde med det regionale spillested.

Tilmeld nyhedsbrev