Regionalt spillested – Maskinhallen

Regionalt spillested

UDVIKLING AF MUSIKKEN, VÆKSTLAGENE OG PUBLIKUM

Som regionalt spillested tager vi ansvar for at præsentere koncerter med høj kunstnerisk kvalitet indenfor den rytmiske genre – og vi tager ansvar for udvikling af vækstlagene indenfor musik. Spillestedet har været udpeget Regionalt Spillested siden 2009 – og er igen udpeget for perioden 2021-2024.

Læs mere om Regionale Spillesteder og deres opgaver her: KULTURMINISTERIET

Du kan som publikum og frivillig tage del i udviklingen af musikken i vores lokalområde. Med udgangspunkt i en folk/roots profil ønsker spillestedet at udvikle og præsentere et program med høje, kunstneriske ambitioner – skabe talentprogrammer, der skal fastholde og øge interessen for rytmisk musik i vores område – og udvikle et spillested, der fungerer som et relevant og åbent sted for publikum, som vi ønsker, skal medvirke til at forme spillestedet.

LÆS MERE OM SPILLESTEDET HER:

>> Rammeaftale

>> Status og Strategi

>> Regnskab 2020

>> Regnskabserklæring 2020

NOGLE AF SPILLESTEDETS UDVIKLINGSAKTIVITETER:

FESTIVAL: NY NORDISK MUSIK

Spillestedet samarbejder med Vesthimmerland, musikere, Livø, Vitskøl Kloster og Tempi om etablering af en helt ny festival for nordisk folkemusik – der afholdes første gang 2.-4. juli 2021 på Livø og Vitskøl Kloster. Et arbejde, der også kommer til at smitte af på Maskinhallen, der fra 2021 får et mere fokuseret folk/roots program.

LIVEMUSIK I FOLKESKOLEN

Læs mere om spillestedets næste store projekt, hvor et samarbejde med  skoleforvaltning og Musikskole skal sætte nyt fokus på musikundervisningen og elevernes møde med livemusik: Live Musik i Folkeskolen

PSYKIATRIEN ROCKER  

Vi skaber koncertoplevelser, hvor der er fokus på tryghed, fællesskab og rummelighed. Men det kan være svært at deltage i en koncert, hvis man som psykisk sårbar er usikker på , hvad der møder en – og hvem der ellers kommer. Derfor arrangerer vi koncerter, hvor invitationer kommer direkte ud til bosteder og institutioner for psykisk sårbare i Frederikshavn Kommune. “Psykiatrien Rocker” arrangeres i samarbejde med Erik Holm, SIND og SINDungdom. 

UPCOMING BANDS OG ARTISTER

Hvert forår tager vi på tur med unge, nordjyske bands og artister. Turen planlægges og afvikles i samarbejde med eventteknikeruddannelsen og produceres i samarbejde med de deltagende bands. Eleverne på afgangsholdet på eventteknikeruddanlsen har ansvar for teknik/produktion og søger for lyd, lys og visuals. Gerne på særlige steder, hvor der normalt ikke er koncertvirksomhed.

LYDKANTEN

Spillestedets store satsning for unge sangskrivere. Læs meget mere om LYDKANTEN på www.lydkanten.dk. Et samarbejde med KORMA betyder, at vi nu griber endnu flere unge, talentfulde artister – der gennem forskellige forløb møder etablerede kunstnere og i mødet med dem, får skrevet og udgivet nyt materiale.

MASKINHALLEN – REGIONALT SPILLESTED

Maskinhallen bliver i 2021 omdannet til en ny type spillested, med særlig fokus på folk/roots musik. Vores erfaringer og samarbejder over de seneste 6 år, har afstedkommet masser af afviklinger med den type musik – og både publikum og musikere har taget godt imod Maskinhallen – det vil vi de næste 4 år forsøge at styrke og samtidig invitere publikum og hele Vendsyssel ind i Maskinhallen gennem madarrangementer, debatter, foreningssamarbejder og lignende brugergenererede aktiviteter.

Maskinhallen blev bygget i 1899, og er med sin historie en spændende ramme for livemusik og foreningsliv midt i byen. I Maskinsalen er loft og kraner bevaret – og de er med ny lyssætning blevet til en flot kulisse, når der afvikles arrangementer. Maskinhallen er borgernes hus – derfor står det klar til dem, der selv ønsker at skabe aktiviteter i samarbejde med det regionale spillested.

Tilmeld nyhedsbrev