Midt i det hele – musikken, kulturen og fællesskabet – Maskinhallen

Midt i det hele – musikken, kulturen og fællesskabet

Sådan kan man vælge at se sig selv. Lige i midten. Af alting. Og på en måde er Maskinhallen sådan set placeret næsten midt i Skandinavien – og med nysgerrighed og gode venner indenfor folkemusikmiljøerne, på spillestederne og på festivalerne, så tager vi nu en ny vej – og satser.

Vi satser på musikken og vi satser på mennesker og fællesskab.

Maskinhallen åbner med helt nyt program. Som regionalt spillested* satser huset nu alt på at skabe et nordjysk/nordisk hjemsted for den nye folkemusik, rootsartister og bands, der fortolker de musikalske traditioner.

Med en bevilling fra Nordea Fonden, der gælder i årene 2024-2026, kommer vi til at satse på flere åbne-dage, masser af kulturaktiviteter, fællesspisning og mulighed for bare at dumpe ind og sidde med en god kop the eller kaffe i vores foyer.

* Regionalt spillested: En national ordning, hvor man som spillested skal afvikle koncerter og arbejde med talentudvikling og publikum. Det er fjerde gang, vi er udpeget som regionalt spillested. Der findes 19 regionale spillesteder i Danmark. Læs mere om regionalt spillested her.

Maskinhallen genåbnede 11. maj til 16. maj 2021 med nyt fokuseret Folk-Roots program. Her er et par stemningsbilleder fra koncertsalen.
Foto: Michael Højmark og Maskinhallen


Maskinhallen som folk/roots spillested – hvad er det for en størrelse?

Danmark, Skandinavien – og hele verden – gemmer på musik, der fortæller historier. Om folk, følelser, samtid, fortid og fremtid. Musik, der har rod i gamle traditioner og overleverede melodier og tekster. Musik der både bygger på traditioner og afsøger grænser og spejder ind i fremtiden mens den  portrætterer samtiden.

Maskinhallen præsenterer denne musik i nye forklædninger, overraskende møder og finurlige formater. Grænser nedbrydes og broer bygges i bestræbelserne på at skabe et skandinavisk kraftcenter for folk, roots og traditionel musik, hvor både publikum og musikere sammen skaber oplevelser, der ikke findes andre steder. Vi vælger de bedste artister, og garanterer koncertoplevelser fra øverste hylde med udgangspunkt i det lokale og nationale i mødet med musik og historier fra resten af verden.


Hvorfor er det vigtigt som kulturtilbud i Danmark? 

For at forstå hvor vi skal hen, må vi vide hvor vi kommer fra. For at sætte pris på ny musik, må vi kende den jord, den er vokset op af. I Danmark er der flere spillesteder, der præsenterer folk og rootsmusik, men ingen så dedikeret som Maskinhallen har sat sig for at gøre det. Musik er et universelt sprog, den kender ingen grænser. Når forskellig musik mødes og skaber et nyt fælles udgangspunkt minder den os om, at forskellige kulturer sagtens kan skabe noget i et vakuum uden synderlig påvirkning udefra. Endda noget skønt og somme tider fantastisk. Ingen kulturer, ingen musik og ingen mennesker kan skabe dét alene. Dét skal vi huske – og lade musikken minde os om.


Hvilke muligheder giver det et spillested i provinsen?

Et spillested med en veldefineret  og markant musikalsk, kulinarisk og kunstnerisk profil tilbyder lokalsamfundet en genkendelig ramme, et sted at mødes med nye og gamle venner. En ramme, hvor nye ideer og projekter kan bo og vokse frem og hvor noget nyt og overraskende kan opleves. Eller med andre ord: Et sted hvor man ved, uanset hvad der er på plakaten, så er hovedingredienserne altid kvalitet, nysgerrighed og eksperimenter.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev:

Tilmeld nyhedsbrev