KOM OG DANS – Maskinhallen

KOM OG DANS

Live musik + danseinstruktør 

Maskinhallen inviterer til dans og musik med fantastiske skandinaviske bands og danseinstruktør. Det bliver aftener, hvor jeg drømmer om, at rigtig mange har lyst til at komme ud på gulvet sammen med andre. Og jeg tror, at Maskinhallens trægulv egner sig fortrinligt til det.

// Jens Ole

Danseaften – foto Ivan Boll / Nordisk Dans

Ny nordisk folkedans 

DEN NORDISKE FOLKEMUSIK OG NY, NORDISK DANS

/Mads Kjøller Henningsen 

Som instrumentalist indenfor folkemusik-genren er langt størstedelen af den musik som jeg beskæftiger mig i grunden dansemusik. I det moderne digitale samfund hvor de færreste stadig kan danse en polka eller en turdans med hinanden, har den helt store øvelse for den moderne spillemand og -kvinde de sidste ca. 40 år således været at prøve at omdanne dansemusikken til koncertmusik. Det er der kommet en masse dejlig musik ud af, men i mine øjne giver den instrumentale folkemusik faktisk stadigvæk allermest mening når der bliver danset til den. 

Derfor blev jeg også utrolig glad da Maskinhallen spurgte specifikt om jeg ville komme og spille op til dans. Der er nemlig ved at ske noget med den traditionelle dans i Danmark, og resten af Norden i disse år. For fem år siden var jeg selv med til at starte foreningen Nordisk Dans i min hjemby København; et slags “drop-in”-folkedanse-koncept specifikt henvendt til unge mennesker, som nu har bredt sig til Roskilde, Odense, Svendborg, Esbjerg, Aarhus og Aalborg – og sågar også til Helsinki og Lübeck.  

Her danser vi uden folkedragter og udelukkende for at have det sjovt og komme hinanden ved, og overalt har det vist sig at folkedansen faktisk stadig KAN trække fulde huse – også i den unge generation. Coronaen satte godt nok dansen grundigt på pause, men måske netop derfor danser vi nu som aldrig før!  

Det er lidt af denne fornyede nordiske danse-energi jeg håber at DU vil være med til at skabe i Maskinhallen.

Man meget velkommen til at danse fuldstændig som man selv har lyst til. Du er også meget velkommen til bare at komme og nyde musikken. Vi skal nok spille ordentligt, og det er absolut intet krav om at du skal danse – men min forhåbning er da, at du ikke kan lade være!  

Jeg glæder mig uanset helt afsindigt til at spille for dig – og lige for en god ordens skyld: der er altså ingen dresscode, så du kan bare lade den røde lue blive derhjemme!
 

/Mads Kjøller Henningsen
Læs mere om Mads her: https://madskh.dk/bio/ 

Foto Ivan Boll / Nordisk Dans

Tilmeld nyhedsbrev