David Francey – Maskinhallen
 • Dato
  06/10/22
 • Koncertstart
  20.00
 • Doors:
  Kl. 19.00
 • Opstilling:
  Siddende unummereret
 • Sted
  Maskinhallen
 • Billetpris
  160 kr.
 • Køb billet Tilkøb

David Francey

David Francey er en af Canadas bedste sangskrivere (hvis ikke den bedste). Han har gæstet Tønder Festivalen flere gange, senest i 2012 og også turneret i Danmark.

David Francey er født i Skotland men flyttede som barn med sine forældre til Canada. Oprindelig var han tømrer, og han gjorde først sin entré på musikscenen i en sen alder – han har dog ikke spildt tiden: Tolv albums er det indtil videre blevet til, tre gange har han vundet Canadas fornemste musik pris, JUNO award, fire gange har han fået en Canadian Folk Music Award, og i 2008 fik han den prestigefyldte SOCAN Folk Music Award – bare for at nævne nogle af de mange officielle anerkendelser, han har hentet. Men priser eller ej – først og fremmest, så skriver han dog nogle fantastiske sange, der går rent hjem hos de fleste.

Som avisdreng i Ayrshire i Skotland fik han en forsmag på arbejdslivet. Han slugte avisens nyheder med stor appetit og grundlagde en livslang interesse for politik og verdens begivenheder, mens han udviklede den sociale bevidsthed, der danner baggrunden i hans sange.

Da han var 12 år emigrerede han og hans familie til Toronto i Canada. De mange familieudflugter i det sydlige Ontario – med flerstemmig sang i bilen – gav ham en kærlighed til landskaberne, historien og menneskerne i hans adopterede hjemland.

De tætte bånd til Canada og den almindelige canadier voksede gennem Davids blaffeture på tværs af landet, arbejdet på Torontos rangerbanegårde, i Yukons bush og på byggepladserne i Quebecs Eastern Townships. Denne tilknytning skinner i gennem i hans sange om jernbanelinjerne, gårdene og søvejen langs St. Lawrence River.

På scenen er David Francey både sanger og historiefortæller. Han er en mand, der udstråler ærlighed og varme, og hans skæve humor og skarpe iagttagelser kombineret med hans åbenhjertige sangstil har vundet mange loyale fans.


Tilmeld nyhedsbrev